Alithia FM

Κάλυμνος 6-10-2020 .Πολύ σοβαρό καί επίκαιρο δημοσίευμα του Δημήτρη Διακομιχάλη, Δημάρχου Καλυμνίων. • Η Ελλάδα να μην αφήσει ποτέ μόνη της την Κύπρο αλλά δυστυχώς …

Email

Κάλυμνος 6-10-2020 .Πολύ σοβαρό καί επίκαιρο δημοσίευμα του Δημήτρη Διακομιχάλη, Δημάρχου Καλυμνίων.

• Η Ελλάδα να μην αφήσει ποτέ μόνη της την Κύπρο αλλά δυστυχώς …

Η πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού των Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στην Κύπρο και την Ελλάδα αποτέλεσε πράγματι ένα σοβαρό γεγονός για την πατρίδα μας, ιδιαίτερα αν αξιολογήσει κανείς τη βιαιότητα των δηλώσεων του εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ.

Δηλώσεις που καταλήγουν μάλιστα με την προειδοποίηση προς τη Χώρα μας ότι στη φαρέτρα της γειτονικής χώρας βρίσκεται και η επίλυση των απαιτήσεων του Ερντογάν με δυναμικό τρόπο , δηλαδή δια των όπλων.

Ακολούθησε η σύνοδος κορυφής της Ε.Ε. και το κείμενο των συμπερασμάτων το οποίο δυστυχώς δεν προβλέπει κυρώσεις αλλά εργαλειοθήκη και γι αυτό ο Ερντογάν έχει αποθρασυνθεί και από την επόμενη μέρα στις 2/10/2020 εξέδωσε ακυρωτική NAVTEX για ελληνικές ασκήσεις νότια της Ρόδου και του Καστελλορίζου ενώ στις 3/10/2020 έκανε το ίδιο για περιοχή νότια της Κύπρου.

• Και εδώ ακριβώς πλανάται στην Ελληνική κοινή γνώμη το ερώτημα, για να μην πω η μεγάλη αγωνία: Πώς είναι δυνατόν να προσερχόμαστε σε ένα διάλογο διερευνητικών επαφών κάτω από ένα τέτοιο κλίμα , με αυτά τα χαρακτηριστικά, με τα πολεμικά να έχουν κυκλώσει την Κύπρο και το Barbaros να κανιβαλίζει την Κυπριακή ΑΟΖ, λίγες μόνο μέρες μετά την περιβόητη σύνοδο κορυφής.

Θα μου πείτε βέβαια ότι το Yavuz έχει αποχωρήσει. Να δούμε όμως έχει αποχωρήσει οριστικά ή θα επανέλθει ;Το Barbaros όμως παραμένει στην Κυπριακή ΑΟΖ μαζί με τα πολεμικά σκάφη που στην κυριολεξία έχουν κυκλώσει το νησί.

Γιατί δεν αποχωρεί και αυτό για να μπορούμε να πούμε ότι πήραν το μήνυμα από το κείμενο των συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής; Προσωπικά πιστεύω ότι ο Ερντογάν μας δουλεύει.

Πρέπει να γίνεται διάλογος μεταξύ των κρατών; Για τη σταθερότητα και την ειρήνη ο διάλογος είναι μονόδρομος; Ασφαλώς ναι!

Όμως στο διάλογο πρέπει να πηγαίνεις με συγκεκριμένες σταθερές θέσεις, τις οποίες πρέπει να γνωρίζει ο Λαός και ο αντίπαλός σου και οι οποίες να εξυπηρετούν αποκλειστικά τα Εθνικά σου συμφέροντα.

Κύριε Πρωθυπουργέ, δηλώστε καθαρά ότι με την Τουρκία θα συζητήσουμε μόνο την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ, γιατί από το κείμενο των συμπερασμάτων αυτό δεν προκύπτει καθαρά και προϋπόθεση για να ξεκινήσουν οι διερευνητικές συνομιλίες είναι να σταματήσουν τα πάντα στην Κυπριακή ΑΟΖ.

• Αναφορικά με την μερική ή ολική αποστρατικοποίηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδ/σων, που ζητά επίμονα η Τουρκία, πρέπει να θυμηθούμε την απόσυρση της Μεραρχίας από την Κύπρο από τους συνταγματάρχες και τα αποτελέσματα στη συνέχεια.

Δεν μπορούμε να επαναλάβουμε τα ίδια εγκληματικά λάθη που έγιναν στην Κύπρο για το Αιγαίο και τα νησιά. Η Ιστορία θα είναι αμείλικτη και τιμωρητική.

Η Ελληνική πολιτική τάξη πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσει ότι -μολονότι είμαστε μέλη της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ- αυτοί οι δύο υπερεθνικοί οργανισμοί έχουν μυωπική συμπεριφορά για τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος της Χώρας μας και της Κύπρου και ανέχονται προκλητικά τις επικίνδυνες και άνευ προηγουμένου επιθετικές ενέργειες του Ταγίπ Ερντογάν στο Αιγαίο στη Ν.Α. Μεσόγειο και στην ΑΟΖ της Κύπρου

Στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής, στην οποία έπρεπε να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία , αντί βέβαια κυρώσεων καταλήξαμε σε εργαλειοθήκη την οποία θα χρησιμοποιούν οι Ευρωπαίοι ανάλογα με τη συμπεριφορά του Ερντογάν και θα επαναξιολογήσουμε τα πράγματα τον προσεχή Δεκέμβριο, στην επόμενη σύνοδο κορυφής.

Επειδή η συμπεριφορά μεγάλου αριθμού κρατών της Ε.Ε. είναι απαράδεκτη αφού ακολουθεί τυφλά τις εντολές της Κυρίας Μέρκελ η οποία μισεί τον Ελληνισμό στο σύνολό του και μονίμως πριμοδοτεί τον νέο-οθωμανισμό του Ερντογάν, για να εξυπηρετήσει τα Γερμανικά συμφέροντα , είναι καιρός Ελλάδα και Κύπρος – ως ένα Έθνος- στα πλαίσια της λειτουργίας τους σε όλα τα όργανα της Ε.Ε. να έχουν ταυτόσημες θέσεις, που να εξυπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα του Ελληνισμού ανεξάρτητα σε ποιο κομματικό και ιδεολογικό χώρο βρίσκονται.

• Μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ως Έθνος, όσο γίνεται πιο αποφασιστικά, την ελεεινή και απαράδεκτη συμπεριφορά της Κυρίας Μέρκελ και των δορυφόρων της, που στρέφεται σε βάρος των συμφερόντων του Ελληνισμού.

Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος και κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, επειδή ο Ελληνισμός είναι ανάδελφο Έθνος, πρέπει Έλληνες και Κύπριοι να ακούσουμε την φωνή της Ιστορίας «ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι» για να υπάρξουμε ως Έθνος.

Δυστυχώς Κύριε Πρωθυπουργέ της Ελλάδος και κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας με το κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής σ΄ αυτή την κομβική συγκυρία που η Τουρκία έπρεπε να πάρει ένα καθαρό μήνυμα, δεν τα πήγαμε καλά αφού για μια ακόμα φορά δεν τα καταφέραμε να πείσουμε τους ηγέτες της Ε.Ε. να τολμήσουν επιτέλους να γράψουν στο κείμενο των συμπερασμάτων τη λέξη κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας και τόσον η Ελληνική πλευρά όσο και η Κυπριακή δεν αντέξαμε τις πιέσεις της κυρίας Μέρκελ, την ώρα που την κρατούσαμε με τη θηλιά στο λαιμό, αφού υπήρχε το θέμα των κυρώσεων εναντίον του δικτάτορα της Λευκορωσίας κ. Λουκασένκο.

Αλήθεια σε τι διαφέρει ο Λουκασένκο από το Ερντογάν;

Έπρεπε το πιστόλι των κυρώσεων να ήταν συνέχεια στο τραπέζι και η Ε.Ε. να πυροβολούσε την Τουρκία κάθε φορά που θα παραβίαζε την Ελληνική και Κυπριακή Εθνική κυριαρχία δύο χωρών-μελών της Ε.Ε., αλλά για μια ακόμα φορά στήριξαν τον Ερντογάν.

Τώρα που τελείωσε η Σύνοδος κορυφής και παραμένουν το Barbaros και τα συνοδευτικά Τουρκικά πολεμικά σκάφη στην Κυπριακή ΑΟΖ, εάν δεχθούμε ότι το Yavuz έφυγε οριστικά και η Τουρκία με παράνομη NAVTEX ακύρωσε προγραμματισμένες ελληνικές ασκήσεις νότια της Ρόδου και του Καστελλορίζου , θα μας εξηγήσει κάποιος πώς θα αξιοποιηθούν τα εργαλεία της εργαλειοθήκης από αύριο, αφού ο Ερντογάν συνεχίζει τις επιθετικές του ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας ;

Τι θα κάνουν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας και ο Πρόεδρος της Κύπρου για να σταματήσουν τον Σουλτάνο από αυτές τις πειρατικές του ενέργειες;

Επειδή δυστυχώς δεν θα γίνει τίποτα και η Ε.Ε. της κυρίας Μέρκελ θα σφυρίζει αδιάφορα κοροϊδεύοντας τον Ελληνισμό ξανά μέχρι τον Δεκέμβριο, γι αυτό θα πρέπει τόσον ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας όσο και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ανεξάρτητα ότι θα προσπαθούν συνεχώς να αξιοποιήσουν τα συμπεράσματα και τις αναφορές για την Τουρκία στο κείμενο της Συνόδου κορυφής, να συνειδητοποιήσουν ότι είναι η ώρα μηδέν για τον Ελληνισμό, είναι η ώρα επιτέλους για αντίσταση και όχι υποταγή.

• Γι αυτό τόσο ο Πρωθυπουργός , όσο και ο Πρόεδρος της Κύπρου, πρέπει να θυμούνται στις διαπραγματεύσεις είτε στην Ε.Ε., είτε με τις ΗΠΑ την ιστορική φράση του Γ. Παπανδρέου στην 7η συνάντηση (στις 28 Ιουνίου 1964) που είχε στις ΗΠΑ με τον Υπουργό Εξωτερικών κύριο Ρασκ αναφορικά με την επίλυση του Κυπριακού, γιατί και εκείνη την εποχή τα ίδια πράγματα συνέβαιναν με όσα συμβαίνουν σήμερα με την Τουρκία και τους συμμάχους.

Και τότε η Τουρκία ζητούσε λύση του Κυπριακού δια της απειλής πολέμου και ουσιαστικά ζητούσαν από τον Γ. Παπανδρέου στην Ουάσιγκτον να δεχτεί τη λύση που του πρότειναν άνευ όρων.

Μεταφέρω επ΄ ακριβώς την απάντηση του Γέρου της Δημοκρατίας , γιατί είναι πάντα επίκαιρη : «Kaι μου εζητήθη εν Ουάσιγκτων άνευ όρων παράδοσις . Με σεμνότητα φωνής και ψυχής , ως αρμόζει εις τας μεγάλας ρήσεις θα σας είπω ότι η Ελλάς ουδέποτε υπέκυψεν εις τελεσίγραφα. Πολιτική μας είναι η ειρήνη και εις περίπτωσιν επιθέσεως η άμυνα»

Ο Σουλτάνος Ερντογάν με την επιστολή του στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. προειδοποίησε ότι : Κακομάθατε Ελλάδα και Κύπρο γι αυτό εμείς θα κινηθούμε όπως εμείς θέλουμε . Γι αυτό οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιβράβευσαν για μια ακόμα φορά τον Ερντογάν με το κείμενο των συμπερασμάτων τους.

Έλληνες και Κύπριοι πρέπει το περιεχόμενο της επιστολής αυτής πρέπει να το αξιολογήσουμε επιτέλους σωστά .

Ας συνειδητοποιήσουμε ως Ελληνισμός ότι ταχύτατα πρέπει να αυξήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό την αποτρεπτική ισχύ των Ε.Δ. των χωρών μας, σε απόλυτη συνεργασία για να περάσουμε στη συνέχεια με ουσιαστικό τρόπο στην αναχαίτιση της Τουρκικής επιθετικότητας και να καταλάβουν τόσο η Μέρκελ όσο και οι συνοδοιπόροι της, ότι πρέπει να τιμωρήσουν με σοβαρές κυρώσεις την κατοχική δύναμη και όχι να την επιβραβεύουν με πακτωλό χρημάτων γιατί ο Ελληνισμός δεν θα απεμπολήσει τα κυριαρχικά του δικαιώματα ανεξάρτητα από το οποιοδήποτε κόστος.

Είναι μονόδρομος για τις δύο χώρες μας να μιλούν όχι μόνο την ίδια γλώσσα, την ελληνική, αλλά να μιλούν την ίδια αποφασιστική γλώσσα στην άσκηση της εξωτερικής μας πολιτικής.

• Κυρίως οι Έλληνες πολιτικοί να πιστέψουν ότι εάν χαθεί η Κύπρος θα έχει την ίδια μοίρα το Αιγαίο και τα νησιά και οι Κύπριοι αδελφοί να συνειδητοποιήσουν ότι το Κυπριακό πρόβλημα δεν μπορεί να κλείσει άρον-άρον με όποια κι όποια λύση γιατί τότε το νησί θα Τουρκοποιηθεί .

Ο Ελληνισμός να θυμάται ότι το Κυπριακό πρόβλημα είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής με 40 χιλιάδες Τούρκους στρατιώτες να κατέχουν το 37% του Κυπριακού εδάφους, εκτός και αν το έχουμε αποδεχθεί οριστικά, θέση η οποία δεν συνάδει με την ιστορία μας .

Γι αυτό αποτελεί πραγματικά ντροπή να εκβιάζεται η Ε.Ε. από τον Ερντογάν και οι ηγέτες της να μην τολμούν να επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία.

Αλήθεια πού έφθασε η Ευρώπη των αξιών , του πολιτισμού, και της Δημοκρατίας;

Ντροπή και πάλι Ντροπή για αυτή την Ευρώπη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΥΜΝΙΩΝ

Κάλυμνος 6/10/2020

< Προηγούμενα Επόμενα >

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ FM !!

πό αύτ τό παράθυρο θά νημερώνεστε τακτικά μέ π΄εύθείας ναμεταδόσεις καί πίκαιρα βίντεο !!

δείτε ζωντανά

ΤΩΡΑ Ο ΑΛΗΘΕΙΑ FM ΚΑΙ ΣΤΟ
FACE BOOK.
ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΥΝΕΙΣΤΕ.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ –ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.
ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΜΑΣ ΣΗΜΕΙΟΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ!!!

JOIN US ON FACEBOOK FOR DAILY UPDATES AND MORE

Alithiafm Rs

Προωθήστε κι εσείς τη σελίδα σας

Τελευταία Νέα - Ιστορικό