Alithia FM

Μείζονα Τουρκική πρόκληση με ανακοίνωση ερευνών εντός Ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Το δε ΝΔ στίγμα της NAVTEX 664/13 βρίσκεται στο Aκρωτήριο Παναγιά Κυρά Ψηλή της Καλύμνου !!!!!! 22-10-2013

Email

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013
Μείζονα Τουρκική πρόκληση με ανακοίνωση ερευνών εντός Ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Το δε ΝΔ στίγμα της NAVTEX 664/13 βρίσκεται στο Aκρωτήριο Παναγιά Κυρά Ψηλή της Καλύμνου !!!!!!
Σε νέα πρόκληση στο Αιγαίο προχωρά η Άγκυρα στο Αιγαίο
προκειμένου να διαπιστώσει τις ανοχές της ελληνικής πλευράς. Συγκεκριμένα, η Υδρογραφική-Γεωγραφική Διεύθυνση της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας εξέδωσε ναυτική αναγγελία (NAVTEX 664/13), σύμφωνα με την οποία το υδρογραφικό πλοίο TCG ÇUBUKLU (A-549) θα πραγματοποιήσει «θαλάσσιες επιστημονικές έρευνες» την περίοδο 21 έως 25 Οκτωβρίου 2013 σε περιοχή που περιλαμβάνει Eλληνική υφαλοκρηπίδα (Φαρμακονήσι, Καλόλιμνο και Ίμια) και την εμφανίζει ως «διεθνή και τουρκικά χωρικά ύδατα». Το δε ΝΔ στίγμα της NAVTEX 664/13 βρίσκεται στο Aκρωτήριο Παναγιά Κυρά Ψηλή της Καλύμνου που αποτελεί το 29ο ελληνικό σημείο βάσης του Πρωτοκόλλου 1932 με το αντίστοιχο τουρκικό να βρίσκεται στη βραχονησίδα Τσούκα (Atsaki, σημ. Topan), η μέση απόσταση των οποίων δημιουργεί τη χαρακτηριστική δυτική εσοχή νοτίως των Ιμίων. Σημειώνεται ότι το πλοίο ανήκει στο Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό και διαθέτει κατάλληλους αισθητήρες για τη συλλογή ηλεκτρονικών πληροφοριών (ELINT). Μέχρι τη στιγμή αυτή, το ερευνητικό πλοίο δεν έχει εξέλθει των Τουρκικών χωρικών υδάτων ενώ τα συναρμόδια υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.

< Προηγούμενα Επόμενα >

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ FM !!

πό αύτ τό παράθυρο θά νημερώνεστε τακτικά μέ π΄εύθείας ναμεταδόσεις καί πίκαιρα βίντεο !!

δείτε ζωντανά

ΤΩΡΑ Ο ΑΛΗΘΕΙΑ FM ΚΑΙ ΣΤΟ
FACE BOOK.
ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΥΝΕΙΣΤΕ.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ –ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.
ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΜΑΣ ΣΗΜΕΙΟΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ!!!

JOIN US ON FACEBOOK FOR DAILY UPDATES AND MORE

Alithiafm Rs

Προωθήστε κι εσείς τη σελίδα σας

Τελευταία Νέα - Ιστορικό