Alithia FM

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΗΣ - ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ 2014

Email

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε και στην Αστυπάλαια η Κοίμηση της Παναγίας μας.
Το εσπέρας τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, χοροστατούντος, κατά το έθος, του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Παϊσίου, και την συμμετοχή των ιερέων πρωτ. Δημητρίου Αχλαδιώτη Αρχιερατικού Επιτρόπου Αστυπαλαίας και π. Ευσεβίου Σταυλά.
Εψάλλη η αρτοκλασία και στο τέλος εψάλλησαν τα εγκώμια της Παναγίας.
Μετά το πέρας του Εσπερινού έγινε η λιτάνευση της Παναγίας από τον Ναό της Πορταϊτίσσης στην πλατεία, όπου πλήθη πιστών πέρασαν κάτω από τον Επιτάφιο της Παναγίας με ευσέβεια και ταπείνωση.
Κατά το έθος έγινε ο χορός στην «Ροδιά» όπου με αστροπαλίτικη ομορφιά χόρεψε το συγκρότημα των νέων και νεανίδων της Αστυπάλαιας με παραδοσιακές ενδυμασίες και ακολούθησε νησιώτικο γλέντι μέχρι πρωίας.
Το πρωί της 15ης Αυγούστου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία παρέστησαν ο Δήμαρχος του νησιού κ. Π. Κονταράτος, ο Δκτής της 80 ΑΔΤΕ, ο έπαρχος κ. Κ.Σταυλάς, και πλήθος πιστών.
Το εσπέρας και πάλι στη «Ροδιά», έγινε το μεγάλο λαϊκό πανηγύρι, όπου το Ε.Φ.Τ.Α. (Εκκλησιαστικό Φιλανθρωπικό Ταμείο Αστυπαλαίας) και ο Δήμος Αστυπαλιτών προσέφεραν πατροπαράδοτο φαγητό και αναψυκτικά, και ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι.
Τέλος το νησί έζησε και αυτό το «Πάσχα» του καλοκαιριού, την εορτή της Παναγίας μας, με την πίστη, την ευλάβεια και τον σεβασμό προς το πρόσωπο της Παναγίας μας.

Επιμέλεια-Φωτογραφίες: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

< Προηγούμενα Επόμενα >

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ FM !!

πό αύτ τό παράθυρο θά νημερώνεστε τακτικά μέ π΄εύθείας ναμεταδόσεις καί πίκαιρα βίντεο !!

δείτε ζωντανά

ΤΩΡΑ Ο ΑΛΗΘΕΙΑ FM ΚΑΙ ΣΤΟ
FACE BOOK.
ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΥΝΕΙΣΤΕ.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ –ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.
ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΜΑΣ ΣΗΜΕΙΟΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ!!!

JOIN US ON FACEBOOK FOR DAILY UPDATES AND MORE

Alithiafm Rs

Προωθήστε κι εσείς τη σελίδα σας

Τελευταία Νέα - Ιστορικό