Alithia FM

"Άφιξη Τιμίας Κάρας - Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγ. Νικήτα Νίσηρος" 21-6-2015

Email

ΕΔΩ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ :

"Άφιξη Τιμίας Κάρας - Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγ. Νικήτα Νίσηρος"

Άφιξη Τιμίας Κάρας - Πανηγυρικός Εσπερινός του Αγ. Νικήτα Νίσηρος

Με τις ευλογίες του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου και την παρουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου, Ρόδου κ. Κυρίλλου, Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου και του επιχωρίου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ εψάλη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεομάρτυρος Νικήτα ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τῃ μνήμῃ του. Ξεχωριστή ευλογία για το νησί της Νισύρου ήταν η μεταφορά σε αυτό της Τιμίας Κάρας του Αγίου, η οποία φυλάσσεται στην Ιερά Μονή των Ιβήρων, από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσ. Αρχιμ. Ναθαναήλ.
Για τρίτη φορά στην ιστορία της η Νίσυρος υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου Νικήτα του Νισυρίου προς αγιασμό κι ευλογία των πιστών. Η παρούσα επίσκεψη συμπίπτει με ένα ξεχωριστό γεγονός: αύριο, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της οικογενειακής οικίας του Αγίου, από την οποία ο Άγιος έφυγε μικρό παιδί με τους γονείς του για τη Ρόδο. Έτσι ο άγιος ύστερα από σχεδόν τριακόσια χρόνια θα επιστρέψει ως φυσική παρουσία στο σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε τα πρώτα του χρόνια.
Η υποδοχή της Κάρας Του Αγίου Νικήτα έγινε στο λιμάνι του νησιού λίγο μετά τις έξι το απόγευμα και στη συνέχεια όλοι, κλήρος και λαός, κατευθύνθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου που βρίσκεται κοντά στο λιμάνι όπου εψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Ακολουθία της Αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου.
Ομιλώντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ τόνισε ότι ο Άγιος προσεύχεται για εμάς προς τον Θεό και αποτελεί ευλογία το ότι βρίσκεται στο νησί μας. Εν συνεχείᾳ, ευχαρίστησε τους παρόντες Αρχιερείς, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Ιβήρων, τον Δήμαρχο Νισύρου, τον Έπαρχο Κω-Νισύρου και τις λοιπές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές για την παρουσία τους.
Ακολούθως το λόγο έλαβε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ιβήρων Πανοσ. Αρχιμ. Ναθαναήλ, ο οποίος σημείωσε ότι σήμερα στο Άγιον Όρος εορτάζεται η μνήμη των Νεομαρτύρων και η τιμή που αποδίδει ο λαός της Δωδεκανήσου προς τον Άγιο Νεομάρτυρα Νικήτα αποτελεί πηγή μεγάλης χαράς για τους Αγιορείτες Πατέρες.
Εν συνεχείᾳ ομίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος αναφερόμενος στο συναξάρι και στο μαρτύριο του Αγίου Νικήτα, με το οποίο όπως τόνισε «ξέπλυνε τον εξισλαμισμό της οικογένειάς του». Αναφέρθηκε στη μεγάλη ευλογία να βρίσκεται και σωματικώς μαζί με τους συμπατριώτες του, σημειώνοντας ότι το μαρτύριο των Αγίων μας θυμίζει το σταυρικό θάνατο και την Ανάσταση του Χριστού. Για το λόγο αυτό τα λείψανα των Αγίων είναι χαριτόβρυτα και αποτελούν πηγή αγιασμού για εμάς. Αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ για την πρόσκληση, μετέφερε στους πιστούς την πατριαρχική ευλογία και ζήτησε από τους λαϊκούς να προσεύχονται για τους ιερωμένους, ώστε να επιτελούν απρόσκοπτα το δύσκολο έργο τους.
Μετά το πέρας του Εσπερινού η Τιμία Κάρα του Αγίου προεξάρχοντος του ιδίου Αρχιερέως μεταφέρθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας της Ποταμητίσσης, όπου στη συνέχεια με την μέριμνα των κυριών του συλλόγου «Άγιος Νικήτας ο Νισύριος» προσφέρθηκε κέρασμα στους πιστούς.
Το παρόν έδωσαν ο δήμαρχος Νισύρου κ. Χριστοφής Κορωναίος, ο Έπαρχος Κω-Νισύρου κ. Γεώργιος Χαλκιδιός, ο Υποδιοικητής της 80 ΑΔΤΕ Κυρατσάκης Χρήστος, ο Διοικητής της ΔΑΝ Νισύρου κ . Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο Διοικητής κ. Βασίλειος Χουρμουζιάδης και η Υποδιοικητής κ. Κυριακή Χιώτη του Λιμενικού Σταθμού Νισύρου, καθώς και ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Σταθμού Νισύρου κ. Παντελής Φασουλάρης.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό και στη λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου παραβρέθηκαν πάρα πολλοί πιστοί από τη Νίσυρο, αλλά και την Κω και τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου.
< Προηγούμενα Επόμενα >

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑ FM !!

πό αύτ τό παράθυρο θά νημερώνεστε τακτικά μέ π΄εύθείας ναμεταδόσεις καί πίκαιρα βίντεο !!

δείτε ζωντανά

ΤΩΡΑ Ο ΑΛΗΘΕΙΑ FM ΚΑΙ ΣΤΟ
FACE BOOK.
ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΥΝΕΙΣΤΕ.
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ –ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.
ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
Η ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΜΑΣ ΣΗΜΕΙΟΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ!!!

JOIN US ON FACEBOOK FOR DAILY UPDATES AND MORE

Alithiafm Rs

Προωθήστε κι εσείς τη σελίδα σας

Τελευταία Νέα - Ιστορικό