Alithia FM
  • ΑΓ.ΣΑΒΒΑΣ Ο ΝΕΟΣ Ο ΕΝ ΚΑΛΥΜΝΩ

    AgiosSavvas_bw

  • ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΗ

    25Martiou

  • Ο Χριστός επισκέπτης

    Xristos_Diakritikos_Episkeptis

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΔΑ ΜΕΣΩ PAYPAL ΤΟΝ ALITHIA FM !!!! ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ !!!!

Αγαπητοί φίλοι
Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός μας ALITHIA FM, ο δικός σας σταθμός, πού ακούγεται σέ όλο τόν κόσμο έχει ανάγκη μεγάλη έστω από τήν ελάχιστη βοήθεια σας !! Ανοίξαμε τόν λογαριασμό PAYPAL ώστε από οπουδήποτε νά μπορείτε πολύ εύκολα νά βάλετε τήν όποια βοήθεια σας καί χωρίς καθόλου έξοδα !!
Σάς ευχαριστούμε πολύ !!!!!

ΠΑΤΗΣΤΕ: Donate με τό πορτοκαλλί χρώμα λίγο πιό πάνω αριστερά της σελίδας.ALITHIA FM ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΜΑΜΟΥΖΕΛΟΥ ΜΕ ΤΑ 15 ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ 110 ΕΓΓΟΝΙΑ-ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ 3-10-2010

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ !!!!!

Ο ΑΛΗΘΕΙΑ FM κατέγραψε τηλεοπτικά στίς 3-10-2010 τήν κυριολεκτικά ηρωίδα Καλυμνιά μάνα Μαρία Μαμουζέλου μέ τά 15 παιδιά καί τά 110 εγγόνια καί δισέγγονα (τότε, σήμερα πολύ περισσότερα). Μιά αξέχαστη γυναίκα μέ σπάνιο θάρρος καί πίστη στά ιδανικά της Πατρίδας μας !!!!! Τήν εκπομπή αυτή πρέπει νά τήν δούν όλες οι νέες μανάδες καί νά λάβουν δύναμη !!!! Νά τήν δούν καί όλοι οι υπεύθυνοι της Πολιτείας καί νά ενισχύσουν τήν Ελληνική οικογένεια μέ κάθε τρόπο ειδικά αυτή τήν εποχή πού ο κίνδυνος αλλοίωσης μας είναι πρό των θυρών !!!!!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ :

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ !! ΜΕ ΤΗΝ Μ.ΜΑΜΟΥΖΕΛΟΥ ΜΕ ΤΑ 15 ΠΑΙΔΙΑ !!!!!

ΚΑΛΥΜΝΟΣ ,Ι.Μ.ΑΓ.ΣΑΒΒΑ.Εδώ οι δύο φωτογραφίες πού είχε πάρει ο Ραδ.Σταθμός μας από προηγούμενη Εορτή του από τό ίδιο ακριβώς σημείο παρουσία του Μητροπολίτου μας καί πολύ κόσμου !!!!

ΚΑΛΥΜΝΟΣ ,Ι.Μ.ΑΓ.ΣΑΒΒΑ.Εδώ οι δύο φωτογραφίες πού είχε πάρει ο Ραδ.Σταθμός μας από προηγούμενη Εορτή του από τό ίδιο ακριβώς σημείο παρουσία του Μητροπολίτου μας καί πολύ κόσμου !!!! ΜΕΙΝΕ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΚΑΛΕ ΜΑΣ ΑΓΙΕ !!!!! ΦΩΤΙΖΕ ΚΑΙ ΣΚΕΠΑΖΕ ΜΑΣ !!!!!

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΑΛΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ !!!!!

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΑΛΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ !!!!!

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ !!!!!!!

Αν ψωνίζετε από χοντρικές συσκευασίες κερδίζετε περίπου 50% από την τιμή του κάθε πράγματος...Μπορεί και περισσότερο...Οργανώστε το και θα δείτε...Αξιοποιείστε τα λεφτά σας...

- ΚΡΕΑΣ

Μπορούμε πρώτα να το καβουρδίσουμε και μετά να το βάλουμε μέσα στο λίπος του ζώου και σε πήλινη συσκευασία. ( Ο περίφημος καβουρμάς που έπερναν μαζί τους οι σφουγγαράδες μας στα μακρινά πολύμηνα ταξίδια τους).

- ΨΑΡΙ

Μπορούμε να παστώσουμε ψάρια εύκολα με χοντρό αλάτι και διατηρούνται μήνες.

Η ψιλή μαρίδα,ο αθερνός, απλώνεται χωρίς αλάτι στον ήλιο μέχρι να στεγνώσει και όταν θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε την βάζουμε πρώτα στο νερό και μετά την κάνεις ότι θέλεις.

- ΛΑΔΙ

Το λάδι μπορούμε να το συντηρήσουμε με απλό τρόπο. Φτιάχνουμε ένα σακκούλι από κάμποτο και βάζουμε μέσα χοντρό αλάτι. Το βυθίζουμε μέσα στο ντενεκέ και το αφήνουμε εκεί. Το λάδι μπορεί να αντέξει έως και 20 χρόνια.

Το λάδι πρέπει να το διατηρούμε σε μικρά δοχεία...Γιατί ο αέρας που μπαινει στον ντενεκέ, το χαλάει...Σε δίλιτρα λοιπόν ή το πολύ πεντόλιτρα δοχεία το λάδι και βέβαια, μακρυά από το φως (όχι γιάλινα δοχεία) τη ζέστη ή το κρύο και την υγρασία...

Αν εχετε 15 λιτρους ντενεκέδες από το χωριό ΑΜΕΣΩΣ μεταφέρετε το λάδι σε δίλιτρα ντενεκάκια...

( Τα πήλινα δοχεία είναι τα καλύτερα για το λάδι)

- ΑΛΕΥΡΙ

Το σιτάρι και το κριθάρι σε πρωτογενή μορφή συντηρούνται μέσα σε μπετόνια αφού βάλουμε στο πάνω μέρος συκοφύλες και πάνω από αυτές στάχτη για να μην εισέρχονται ζωίφια.Το ίδιο το αλεύρι το συντηρούμε μέσα σε μεγάλα δοχεία ανακατεμμένο με χοντρό αλάτι.Όταν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε το κοσκινίζουμε προσεκτικά.Οι κρίθινες κουλούρες οι παραδοσιακές είναι πολύ υγιεινές , θρεπτικές ,φθηνές και διατηρούνται από μόνες τους για πολλούς μήνες σε στεγνό χώρο.

- ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Συντηρούμε λαχανικά,πιπεριές, αγγουράκια,καρότα,κουνουπίδι, με ξύδι και αλάτι για πολύ καιρό ( τουρσί)

- ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

Οι ξηροί καρποί συντηρούνται για μεγάλο διάστημα αρκεί να είναι αεροστεγώς κλεισμένοι ( γυάλες)

Μπορούμε να αποξηράνουμε στον ήλιο σύκα, που είναι πολύ θρεπτικά,και μετά να τα βάλουμε προσεκτικά και συμπιεσμένα σε ντενεκεδάκια ανοξύδωτα βάζοντας ενδιάμεσα φύλλα δάφνης . Όταν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε βγάζουμε από τα πάνω-πάνω και σφραγίζουμε το κουτί.

- ΟΣΠΡΙΑ

Τα όσπρια μπορούμε να τα φυλάξουμε μέσα σε μεγάλα βάζα ανακατεύοντας τα με χοντρό αλάτι και φύλα δάφνης και μετά τα φυλάμε σε στεγνό χώρο που να αερίζεται.

Οι φακές φυλάσσονται σε χώρο ξηρό, δροσερό και σκοτεινό. Οι φακές πρέπει να αερίζονται και για αυτό αποφεύγουμε αεροστεγή δοχεία και πλαστικά σακκουλάκια...

- ΠΑΤΑΤΕΣ-ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Εδώ...Ο αέρας είναι φίλος...Η υγρασία είναι ο εχθρός...

Τις πατάτες, τις βάζω, με το τσουβάλι μαζί, σε ένα...καλαμένιο κοφίνι...Και κάθε φορά που

παίρνω, τις ανακατεύω, ώστε να έρχονται οι πανω κάτω και το αντίθετο...Αν δεν μπορείτε να βρείτε κοφίνι, χρησιμοποιήστε τα λιόπανα, που θα ράψετε με μια σακκοράφα στις τρεις διαστάσεις...

Οι πατάτες διατηρούνται καλά εντός υπογείων ευάερων και με ομοιόμορφη θερμοκρασία, τοποθετούμενες κάτω κατά στιβάδες λεπτές, καλυπτόμενες πρώτον με τα ξηρά τους φύλλα και έπειτα με άχυρο και χώμα.

Φυλάσσονται ακόμη και εντός λάκκων ξανοιγόμενων σε ξηρότατη γη μέχρι βάθους μισής πήχεως. Ο πυθμένας και τα πλάγια του λάκκου σκεπάζονται καλά με ξερό άχυρο και εντός αφού στοιβάζονται οι πατάτες, σκεπαζόμενα πάλι με άχυρο και από επάνω με χώμα, πάλι μισού πήχεως ύψος.

Άλλος τρόπος ασφαλούς διατηρήσεως είναι και ο εξής:

Τοποθετούνται εντός ανοιχτού βαρελιού, με αρκετή άμμο για να γεμίζει τα κενά διαστήματα, έτσι ώστε να μην αγγίζονται όσο το δυνατόν.

Αντί άμμου άλλοι μεταχειρίζονται και σκόνη άνθρακα ( στάχτη )

Έτερος τρόπος :

Βυθίζονται επί 1 η 2 λεπτά της ώρας σε ζεματιστό νερό και έπειτα στεγνώνονται σε ξηρό αέρα.

Έτερος τρόπος :

Διατηρούνται διαρκώς βυθισμένα εντός αλμυρού νερού, το οποίο εμποδίζει την βλάστηση των οφθαλμών των πατατών».

- ΚΟΥΑΚΕΡ

Αυτό είναι Νιφάδες Βρώμης και διατηρείται για χρόνια στα τενεκεδάκια που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Είναι πάρα πολύ θρεπτικό για όλες τις ηλικίες και υγιεινό.

Θα ακολουθήσουν και άλλες οδηγίες χρήσιμες, πρακτικές και κοντά στην παράδοση μας .

Χαλή Καλύμνου !! Ι.Μ.Αγ.Τριάδος !! Απέναντι από τά Ίμια !! Κρατάμε ψηλά τήν ένδοξη Ελληνική σημαία μας του Τιμίου Σταυρού !!

Κάλυμνος.Στήν Ι.Μονή Αγ.Τριάδος Χαλής,απέναντι από τα ΙΜΙΑ μας, ο π.Ιγνάτιος αφοσιωμένος στό υπέρ Πίστεως καί Πατρίδος, χαιρετά τά πλοία μας πολεμικά,επιβατικά, ψαράδικα,όλαα μέ τήν ένδοξη Σημαία μας του Τ.Σταυρού !!!!! ΘΑΡΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!!!

1821. Ο μεγάλος Έλληνας υπέρ Πίστεως καί Πατρίδος, ο Γέρος του Μωριά , ο Θοδωρής Κολοκοτρώνης , ο Αρχηγός της Επαναστάσεως , γονατιστός πάντα παρακαλεί τήν Μάνα μας, τήν Παναγία μας ''

1821. Ο μεγάλος Έλληνας υπέρ Πίστεως καί Πατρίδος, ο Γέρος του Μωριά , ο Θοδωρής Κολοκοτρώνης , ο Αρχηγός της Επαναστάσεως , γονατιστός πάντα παρακαλεί τήν Μάνα μας, τήν Παναγία μας καί λέει :'' Φύλαγε Παναγιά μου τούς Έλληνες καί κάντους να εμψυχωθούν καί νάναι μονιασμένοι , εσύ είσαι η ΟΔΗΓΟΣ μας '' !!!!! Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΖΩΝΤΑΝΑ !!!!!

ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕΕΕΕ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ;;;;;;;;