ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ...!!!

Aντιδράσεις αξιωματικών στις δηλώσεις Γ.Παπανδρέου περί "Απώλειας της εθνικής κυριαρχίας"
Επιβεβαίωση της αποκάλυψης του defencenet για το αεροδρόμιο στην Ίμβρο από την εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Αγγίζει την πληθυσμιακή σύνθεση της Θράκης ο νέος νόμος για την ιθαγένεια;
Aντιδράσεις αξιωματικών στις δηλώσεις Γ.Παπανδρέου περί "Απώλειας της εθνικής κυριαρχίας"
12-02-2010 10:23:03
Πρωτόγνωρες αντιδράσεις από αξιωματικούς και των τριών Κλάδων και όλων των βαθμίδων καταγράφονται μετά την χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για «μειωμένη εθνική κυριαρχία, λόγω κακού χειρισμού των οικονομικών μας». Η συγκεκριμένη δήλωση - «έτσι όπως χειριστήκαμε τα οικονομικά μας αφαιρείται και ένα κομμάτι τις κυριαρχίας μας» - δημιούργησε κύμα διαμαρτυριών μεταξύ των ένστολων το οποίο δεν έχει καταγραφεί άλλη φορά στο παρελθόν με εξαίρεση την περίπτωση των ... Ιμίων, όταν επιχειρήθηκε να φορτωθεί στους αξιωματικούς το φιάσκο της επιχείρησης.
«Η εθνική κυριαρχία χάνεται μόνο μετά από ήττα σε πόλεμο και εμείς δεν έχουμε χάσει κανένα πόλεμο. Αν νομίζει ότι έχει ηττηθεί αυτός είναι δικός του λογαριασμός, όχι όμως της Ελλάδας» ήταν η πιο αιχμηρή δήλωση που καταγράψαμε από ανώτερο αξιωματικό του Στρατού Ξηράς που υπηρετεί σε μονάδα των συνόρων.
Εξίσου αιχμηρή ήταν και η άποψη έτερου, ιπτάμενου αξιωματικού της Π.Α.: «Υπεύθυνοι για την διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας είμαστε εμείς που πολεμάμε καθημερινά στον ουρανό με τους απέναντι εισβολείς. Εμείς κερδίζουμε σχεδόν όλες τις μάχες. Αν κάποιοι άλλοι χάνουν μάχες στο χρηματιστήριο ή στα ομόλογα ή έχουν κλέψει τόσα λεφτά και τώρα ήρθε η ώρα της πληρωμής αυτό είναι δικό τους θέμα όχι της Ελλάδας και σίγουρα δεν έχει σχέση με την εθνική μας κυριαρχία».
Ακόμα και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Α.Σαμαράς που εμφανίζει ιδιαίτερα συναινετικό πνεύμα έναντι της κυβέρνησης με αφορμή την δήλωση αυτή κάλεσε τον πρωθυπουργό «να είναι πιο προσεκτικός σε αυτά που λέει περί εθνικής κυριαρχίας»
Για πρώτη φορά το κλίμα που καταγράφεται μεταξύ των αξιωματικών είναι τόσο «βαρύ» για μιά κυβέρνηση τεσσάρων μηνών. Και βέβαια δεν έχει να κάνει μόνο με τις δηλώσεις Παπανδρέου. Η κυβερνητική μεθόδευση για αύξηση των ορίων ηλικίας και περικοπή επιδομάτων, οδοιπορικών κλπ. από έναν κλάδο ο οποίος όχι απλώς αμοίβεται πενιχρά σε σχέση με αυτό που προσφέρει, αλλά δεν συγκρίνονται οι όροι και οι συνθήκες εργασίας με κανένα άλλο επάγγελμα, έχει δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση.
Χαρακτηριστικό είναι ότι στο Πολεμικό Ναυτικό πριν από πέντε ημέρες τέθηκε θέμα παραίτησης του Α/ΓΕΝ Γιώργου Καραμαλίκη καθώς το Ναυτικό Νοσοκομείο για πρώτη φορά εντάχθηκε στο σύστημα εφημεριών του ΕΣΥ (!) ενώ οριακά ανταποκρίνεται στις νυν υποχρεώσεις του έναντι των δικαιούχων! Η παραίτηση απετράπη κυρίως λόγω του γεγονότος ότι ο ίδιος δεν θέλησε λίγες ημέρες πριν από την βέβαιη αποστρατεία του να δημιουργήσει πολιτικό ζήτημα.
Η χθεσινή απουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου από την τελετή ένταξης των επιθετικών ελικοπτέρων AH-64DHA στα Μέγαρα, δεν ήταν μία απλή «παράλειψη λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων», ήταν μία εσκεμμένη ενέργεια από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας η οποία πλέον βρίσκεται σε ανοικτή αντιπαράθεση με το προσωπικό των Ε.Δ.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλος έχει αντιληφθεί τον κίνδυνο που περικλείει αυτή η δυσαρέσκεια και επιχειρεί να καθυστερήσει ή να βελτιώσει τις τελικές ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό στο μέτρο του δυνατού. Διότι δείχνει να αντιλαμβάνεται ότι μπορεί λόγω της φύσεως του επαγγέλματος η δυσαρέσκεια των αξιωματικών να «βράζει» υπογείως, αλλά ο υπόγειος «βρασμός» είναι πιο επικίνδυνος από αυτόν που εκτονώνεται...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Επιβεβαίωση της αποκάλυψης του defencenet για το αεροδρόμιο στην Ίμβρο από την εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ
12-02-2010 19:42:47
Με πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ επιβεβαίωσε τις αποκαλύψεις του defencenet στις 28 Ιανουαρίου για την κατασκευή του αεροδρομίου στη νήσο Ίμβρο. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο άρθρο το συγκεκριμένο αεροδρόμιο δεν ανήκει στην αρμοδιότητα της τουρκικής ΥΠΑ, ενώ υπάρχει προοπτική επέκτασης του αεροδιαδρόμου με στόχοι ο μήκος του να φτάσει τα 9000 πόδια ώστε μαζί μετά την ολοκλήρωση και των υπολοίπων αναγκαίων υποδομών να μπορεί να εξυπηρετεί στρατιωτικά αεροσκάφη.
Ακολουθεί το άρθρο της εφημερίδας.
ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ!
Έχουν βάλει και θέμα ... ελληνικότητας της Λήµνου (!) και δεν αvτιδράσαμε...
Η αδυναμία των ελληνικών κυβερνήσεων να εξασφαλίσουν πολιτικά και νομικά τα κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή του Αιγαίου ενισχύει τις επεκτατικές προσπάθειες της Άγκυρας, οι οποίες εκδηλώνονται με την αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στην περιοχή του Αιγαίου.
Πρόσφατο παράδειγμα η κατασκευή αεροδρομίου στη νήσο Ίμβρο. Σύμφωνα με τωρινό έγγραφο της ΕΥΠ, «η Τουρκία κατασκευάζει αεροδρόμιο στο νησί Ίμβρος», στο οποίο σημειωτέον λειτουργεί από το 1995 το στρατιωτικό ραντάρ COKCEADA, το οποίο είναι μεγάλων δυνατοτήτων, αφού η εμβέλειά του φτάνει μέχρι την ηπειρωτική Ελλάδα.
«Το νέο αεροδρόμιο της Ίμβρου βρίσκεται υπό κατασκευή, έχει μήκος στην παρούσα φάση 4.100 πόδια και 98 πλάτος, με προοπτική επέκτασης προς βορρά στα 9.000 πόδια και είναι τσιμεντοστρωμένο».
Οι προδιαγραφές του αφορούν στρατιωτικό αεροδρόμιο το οποίο θα μπορεί να δεχθεί όλους τους τύπους των τουρκικών στρατιωτικών αεροπλάνων (F-16, F-4, C-160 κ.λπ.).
«...Η τουρκική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν έχει καμία αρμοδιότητα στο νέο αεροδρόμιο για χρήση από πολιτικά αεροπλάνα, ούτε εντάσσεται αυτό στα προς χρήση αεροδρόμια της τουρκικής ΥΠΑ. Η κατασκευή του αεροδρομίου αποφασίστηκε από το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας (ΣΕΑ)».
Εκτιμάται ότι η κατασκευή θα ολοκληρωθεί το 2011, οπότε θα αλλάξει δραματικά σε βάρος μας η επιχειρησιακή ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο. Και τούτο γιατί ο χρόνος αντίδρασης των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων θα μειωθεί σημαντικά λόγω της εγγύτητας της Ίμβρου με τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, ενώ μέχρι σήμερα οι κύριες τουρκικές αεροπορικές βάσεις των F-16 στη BADIRMA και στο BALIKESHIR απέχουν 96 και 80 ναυτικά μίλια αντίστοιχα από τις ακτές της Μικράς Ασίας.
Το νέο αεροδρόμιο θα παραχωρηθεί στο ΝΑΤΟ για χρηματοδότηση από τα κονδύλια υποδομής και εντός του 2010 θα εγκατασταθούν σ΄ αυτό μέσα Έρευνας και Διάσωσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή του FIR Αθηνών αρμοδιότητας της Αθήνας.
Η Τουρκία πρώτα πέτυχε να εξουδετερώσει το αεροδρόμιο της Λήμνου σε διεθνές επίπεδο, τόσο πολιτικά όσο και νομικά, και να παγιώσει την αποστρατικοποίηση της νήσου, με τις ελληνικές κυβερνήσεις να ερκούνται σε δηλώσεις, μηνύματα και διαβήματα, ενέργειες οι οποίες όχι μόνον δεν φέρνουν αποτέλεσμα, αλλά ενθαρρύνουν την Άγκυρα να κάνει ένα βήμα παραπάνω και να υποστηρίξει ότι η Λήμνος...δεν είναι ελληνική ή ότι είναι στο ίδιο καθεστώς με τη «βόρεια Κύπρο». Λόγω της ελληνικής αδράνειας, το ΝΑΤΟ και ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) θεωρούν και χρησιμοποιούν τη Λήμνο ως αποστρατικοποιημένη, με τις ελληνικές κυβερνήσεις να μην αντιδρούν, αν και στα δύο νησιά, Λήμνο και Ίμβρο, έχει αρθεί σύμφωνα με τη συνθήκη του Μοντρέ, το καθεστώς αποστρατικοποίησης.
Σύμφωνα με αποκαλυπτικό έγγραφο της τουρκικής κυβέρνησης, το οποίο είχε παραδώσει στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ το 1998 ο τότε πρέσβης Ονούρ Οϊμέν, παρουσία του έλληνα ομολόγου του Γ. Σαββαϊδη, πέραν του ότι η Τουρκία υποστηρίζει ότι η Λήμνος είναι αποστρατικοποιημένη, ισχυρίζεται εκτός των άλλων ότι η Ελλάδα...έκανε στις 21 Οκτωβρίου 1912 εισβολή στη Λήμνο, την Τένεδο, τη Σαμοθράκη, τη Χίο. Η Ελλάδα όμως δεν αντέδρασε και δεν έφερε το θέμα στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς, αλλά αρκέστηκε σε δηλώσεις χωρίς αποτέλεσμα, με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ «να σφυρίζει κλέφτικα» και να παριστάνει τον αδιάφορο, παίρνοντας με τη σιωπή του εμμέσως πλην σαφώς τη θέση της Τουρκίας.
Η ελληνική αδράνεια είχε ως συνέπεια η Τουρκία μετά 8 μήνες, τον Ιούνιο του 1999, να θέσει θέμα ελληνικότητας της Λήμνου, στο πλαίσιο του EURO CONTROL αυτή τη φορά, με την ΥΠΑ, που εκπροσωπούσε τη χώρα μας, να το αποδέχεται με τη σιωπή της.
Η αδυναμία της Αθήνας να επιλύει τουλάχιστον τα εξόχως σημαντικά εθνικά θέματα και την επίλυσή τους να τη μεταθέσει σε μόνιμη βάση για άλλους και για αργότερα, δημιουργεί μείζον πρόβλημα και ενθαρρύνει την Άγκυρα να προβάλλει κάθε φορά νέες διεκδικήσεις.
Αυτήν την περίοδο, με το αεροδρόμιο της Ίμβρου σε συνδυασμό με το ήδη επιχειρησιακό ραντάρ COKCEADA στο ίδιο νησί, αποδυναμώνεται δραματικά η αεροπορική ισχύς του αεροδρομίου της Λήμνου, που αποτελούσε την αιχμή του δόρατος για την άμυνα και την αφέλεια της χώρας, αφού, λόγω εγγύτητας της Ίμβρου, ο χρόνος αντίδρασης της Λήμνου θα είναι τραγικά μικρός. Με την αύξηση των τουρκικών επιχειρησιακών δυνατοτήτων στην περιοχή του Αιγαίου, η Άγκυρα θα ασκήσει στη χώρα μας πολιτικές πιέσεις για περισσότερες παραχωρήσεις, κάτι που έχει γίνει πλέον «θεσμός» τις τελευταίες δεκαετίες....
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Αγγίζει την πληθυσμιακή σύνθεση της Θράκης ο νέος νόμος για την ιθαγένεια;
12-02-2010 15:17:00
Μία πολύ ενδιαφέρουσα και σύναμμα επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα διάσταση του νέου νομοσχεδίου για την ιθαγένεια, παρουσιάζει σήμερα η εβδομαδιαία εφημερίδα ΣΦΗΝΑ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, η Συμβουλευτική Επιτροπή της Δ. Θράκης μαζί με τον ψευδομουφτή της Θράκης, τον Πρόεδρο του ιδρύματος Αλληλεγγύης Τούρκων της Δ. Θράκης και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τούρκων Δ. Θράκης της Ευρώπης, επισκέφτηκαν πρόσφατα το Τούρκο Πρωθυπουργό στην Άγκυρα.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης τους οι Πρόεδροι των παραπάνω συλλόγων εξέφρασαν το κύριο αίτημα τους, που είναι η απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας στους 64.000 μουσουλμάνους που κατάγονται από τη Δ. Θράκη και οι οποίοι ζουν σήμερα στην Τουρκία και την έχουν χάσει.
Το ζήτημα αυτό λαμβάνει πραγματικά τεράστιες διαστάσεις, δεδομένου ότι ο συνολικός πληθυσμός της Θράκης φτάνει τις 370.000 κατοίκους, εκ των οποίων τα 2/3 είναι ορθόδοξοι και το 1/3 μουσουλμάνοι, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν τις μουσουλμανικές μειονότητες όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Συνθήκη της Λοζάνης.
Αν τελικά οι 64.000 μουσουλμάνοι, που κατάγονται από τη Δ. Θράκη και ζουν στην Τουρκιά σήμερα, καταφέρουν και αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, αξιοποιώντας το υπό συζήτηση νόμο για την ιθαγένεια, θα ανατρέψουν τον πληθυσμιακό συσχετισμό στην περιοχή και θα δημιουργήσουν ένα τεράστιο ζήτημα για την ασφάλεια και σταθερότητα της περιοχής.
Το πρόβλημα που θα προκύψει δεν θα είναι μόνο μεταξύ των χριστιανικών και των μουσουλμανικών πληθυσμών της περιοχής, αλλά και μεταξύ της μειονότητας, αφού στην πραγματικότητα η μειονότητα αποτελείται από τρεις συστατικές ομάδες. Η πληθυσμιακή ισχυροποίηση μίας εξ αυτών, προφανώς θα δημιουργήσει νέες τριβές στις ήδη καταπιεσμένες από το τουρκικό Προξενείο κοινότητες των Πομάκων και των Ρομά.
Επιπρόσθετα το ζήτημα δεν είναι μόνο αριθμητικό, αλλά σχετίζεται και με την προσφάτως αναβαθμισμένη διεκδικητική πολιτική της Τουρκίας για την περιοχή. Η Τουρκία με απλά λόγια, εμμέσως επιδιώκει την συνδιοίκηση τουλάχιστον των δύο Νομών της Θράκης, όπου ο μουσουλμανικός πληθυσμός έχει σημαντική παρουσία.
Ίσως τελικά τα οφέλη που εκτιμούν τα κυβερνητικά στελέχη ότι θα φέρει ο νέος νόμος να μην είναι και τόσο σημαντικά. Όταν μετά από κάποια χρόνια αντιληφθούμε ότι με τον νόμο αυτό δημιουργήσαμε πληθώρα φυλετικών, θρησκευτικών και εθνικών μειονοτήτων στη χώρα μας ίσως τότε να είναι αργά. Πόσο δε μάλλον όταν καταλάβουμε ότι με αυτό τον Νόμο ανοίξαμε την πόρτα στην συνδιοίκηση της Θράκης μαζί με την Τουρκία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


